Blog Maxim Travel   
  limba romana  english
Home Despre noi Portofoliu Parteneri Newsletter Contact 
 
 
   
Oferte City break
Rezervari hoteluri Romania
Rezervari hoteluri externe
Rent-a-car
Evenimente Corporate
Sali de Conferinta
Clienti corporate

Drumul vinului

Loading...

  

                                           DRUMUL VINULUI SI VALEA PRAHOVEI
               VALEA CALUGAREASCA - PIETROASELE - ODOBESTI - BRASOV - SINAIA


Ziua 1

  • ­ Ploiesti - Valea Calugareasca - Pietroasele - Magura - Berca - Sarata Monteoru (225 km).

Plecarea se va face din Bucuresti pe traseul Ploiesti - Buzau, prin Valea Calugareasca (sursa celor mai variate game de vinuri de calitate superioara din Romania, ca Pinot Noir, Feteasca Neagra, dar si soiuri albe ca Pinot Gris si Sauvignon).

O scurta oprire se va face pentru vizita orasului Urlati, situat pe Drumul Vinului .Principalele puncte de atractie turistica sunt reprezentate de monumentele istorice aflate pe teritoriul orasului: pe malul stang al Cricovului Sarat se afla Manastirea Jercalai care are anexat un mic schit din lemn, cu hramul Sfanta Maria, construit in 1731 si adus aici din judetul Mures. Conacul Bellu functioneaza ca muzeu, aici deschizandu-se o expozitie permanenta cu specific viticol.

Traseul se continua pe ruta Albesti, Mizil, Pietroasele - prima unitate de cercetare pentru viticultura si vinificatie din tara. Localitatea este asezata la poalele dealului Istrita, unde in 1837 a fost descoperit celebrul tezaur "Closca cu puii de aur", unde si astazi locuitorii sunt incredintati ca zona mai ascunde numeroase comori (Castrul si termele romane de la Pietroasele). In anul 1893 se infiinteaza aici una din primele pepiniere viticole din tara si o scoala menita sa formeze pivniceri si tehnicieni in vinificatie.

Pranzul va fi servit in statiunea balneoclimaterica Sarata-Monteoru, renumita pentru izvoarele sale cu apa sarata, frumusetile naturale si obiectivele turistice ale zonei apoi se va vizita Magura cu Tabara de sculptura si Manastirea Ciolanu atestata documentara din secolul al XVI-lea. Drumul se continua spre Berca pentru a admira Vulcanii noroiosi - fenomen unic Europa. Cazare in Sarata Monteoru.

Ziua 2:

  • ­ Buzau - Focsani - Odobesti - Panciu - Marasesti - Valea Sarii - Ozun - Brasov (315 Km).

Dupa servirea micului dejun se va pleca pe traseul Buzau - Ramnicu-Sarat - Focsani - Odobesti, unde se va vizita Centrul Civic, Beciul Domnesc, construit cu aproape 200 de ani in urma, Monumentul Eroilor, ridicat in 1921 in amintirea celor care au cazut in primul razboi mondial, biserica Sfanta Cruce, ctitorita in 1832. Ajunsi in Marasesti se viziteaza Mausoleul , apoi plecarea se face spre statiunea viticola Panciu, unde se va servi pranzul.

Plecare spre Brasov prin Valea Sarii - Lepsa - Harman.

Cazare si cina hotel 3* in Brasov.

Ziua 3:

  • ­ Brasov - Sinaia - Bucuresti (170 km).

Dupa micul dejun se va face organiza un tur pietonal de oras prin Piata Sfatului din Brasov, Biserica Neagra, strada Republicii, Casa Sfatului, Biserica Sf. Nicolae Schei si Muzeul Primei Scoli Romanesti. S eva reveni in zona centrala a orasului vechi pentru vizitarea: dupa Ziduri, Turnul Alb si Turnul Negru, Bastionul Graft.

Plecarea spre Sinaia, unde se va servi pranzul dupa care se va vizita Manastirea Sinaia si Castelul Peles . Dupa amiaza tarziu sosire in Bucuresti.

Servicii incluse:
- Transport cu masina;
- Cazare cu demipensiune;
- Ghid;
- Intrari obiective turistice.

Observatii:
- Excursia are un caracter informativ si nu impune obligatii contractuale;
- Excursia se poate realiza cu masina (4 sau 8 locuri);
- Tarifele se vor stabili in functie de numarul de persoane si de disponibilitati.

[ x ] Cere informatii
Toate campurile sunt obligatorii

Nume:

E-mail:


Telefon:

Mesaj:


 


 
  ____________________________________________________________________________________________________________________________  
   
 

____________________________________________________________________________________________________________________________